Recepty > zeleninové > fazole s vepřovým masem
Potřebné suroviny:
600g vepřového masa (plece), 300g bílých fazolí, 2 cibule, 1 lžíce octa, 6 lžic kečupu, 1 masox, olej nebo sádlo, 2 lžíce sladké papriky, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Fazole namočíme přes noc do studené vody, druhý den je uvaříme doměkka a scedíme. Na rozpáleném oleji orestujeme na drobné kousky pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a orestujeme, až maso zešedne a pustí šťávu. Přidáme sladkou papriku, jen promíchneme (aby paprika nezhořkla) a podlijeme vodou tak, aby maso bylo lehce ponořené a dusilo se. Přidáme ocet, masox, trochu osolíme, opepříme a za občasného podlití dusíme doměkka. Když je maso měkké, přidáme kečup a fazole, podle potřeby trochu vody, dochutíme, necháme přejít varem a odstavíme.
Fazole podáváme s chlebem.
Další jídla:
Pohanková polévka s houbami z vývaru.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Cuketové zelí dusíme.
Rýžová kaše ochucená čokoládou.
Rychlá fazolová polévka do které přidáme ocet dle chuti.
Čočková polévka z červené čočky s rajčaty kterou ozdobíme nakrájeným koriandrem.
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Pohanková kaše na slano s mlékem.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Čočka recept
Fazole s vepřovým masem osloví chuťové pohárky.