Recepty

Recepty > zeleninové > fazole s uzeným kolenem

Fazole s uzeným kolenem

Potřebné suroviny:

200g barevných fazolí, 1 cibule, 1 uzené koleno, 4 kuličky celého pepře, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, asi 3 dl mléka, sůl, 1-2 stroužky česneku, 1-2 lžíce hladké mouky, ocet a cukr podle chuti

Postup přípravy:

Fazole namočíme den předem do studené vody.
Do tlakového hrnce vložíme scezené fazole, koleno, na poloviny překrojenou cibuli, koření, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Poté vyjmeme maso, koření a cibuli. Než se nám uvaří maso a fazole, převaříme si trochu octa. Přidáme prolisovaný česnek, mouku rozkvedlanou v mléce a povaříme. Pokud je potřeba, osolíme a nakonec dochutíme octem a cukrem. Maso vykostíme, nakrájíme na plátky, dáváme k fazolím až na talíři a podáváme s chlebem.

Další jídla:
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Cuketové zelí dusíme.
Rýžová kaše ochucená čokoládou.
Pohanková polévka s houbami z vývaru.
Rychlá fazolová polévka do které přidáme ocet dle chuti.
Čočková polévka z červené čočky s rajčaty kterou ozdobíme nakrájeným koriandrem.
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Pohanková kaše na slano s mlékem.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Čočka recept

Recepty
Motto

Fazole s uzeným kolenem osloví chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.