Recepty > zeleninové > fazolák
Potřebné suroviny:
400g vepřové plece, 1 velká cibule, 250g barevných fazolí, 1 zelená paprika, 2 rajčata, mletá sladká paprika, olej, sůl, mletý pepř, tymián
Postup přípravy:
Fazole namočíme a uvaříme v osolené vodě se špetkou tymiánu. Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme, společně orestujeme, podlijeme a dusíme doměkka. Poté přidáme uvařené fazole, nakrájená oloupaná rajčata a nudličky nakrájenou papriku a krátce povaříme.
Podáváme s chlebem nebo rýží jako přílohou.
Další jídla:
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Pohanková kaše na slano s mlékem.
Pohanková polévka s houbami z vývaru.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Cuketové zelí dusíme.
Rýžová kaše ochucená čokoládou.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Čočková polévka z červené čočky s rajčaty kterou ozdobíme nakrájeným koriandrem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Čočka recept
Fazolák pohladí chuťové pohárky.