Recepty > polévky > fazolačka v časové nouzi
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce sádla, 2 cibule, 5 velkých syrových brambor, 1 litr vody, 3 špekáčky, sůl, mletý černý pepř, kmín, 1 lžíce mleté sladké papriky, konzerva fazolí v tomatě, 250 ml šlehačky nebo kysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, špetka harmonie chuti, sekané bylinky - zelená petrželka, pažitka a libeček
Recept na přípravu:
Na sádle či jiném omastku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, podlijeme vodou a vaříme do poloměkka. Vložíme oloupané a na kostičky nakrájené špekáčky, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme mletou sladkou papriku a ještě povaříme. Když jsou brambory skoro měkké, vložíme konzervu fazolí v tomatě a necháme chvilinku provařit. Ve šlehačce nebo kysané smetaně rozkvedláme hladkou mouku a polévku zahustíme. Mícháme, doladíme špetkou ochucovadla a na závěr vložíme sekanou zelenou petrželku, pažitku a libeček.
Další recepty:
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Kuřecí maso na kari s rýžovými nudlemi.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor.
Polévka z červené čočky a rajčat, dochutíme ji petrželkou.
Česnečka recept na vaření.
Fazolačka s uzeným masem kterou posypeme nakrájenou pažitkou.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Boršč z červené řepy dochutíme kořením a česnekem.
Polévka z červené čočky
Fazolačka v časové nouzi má své chuťové kouzlo.