Recepty > polévky > fazolačka s vídeňským párečkem a slaninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
brambory, zeleninový vývar, zelené fazolky, vídeňský párek, anglická slanina, čerstvá saturejka, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme 20 minut vařit v zeleninovém vývaru. Fazolové lusky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Po 10 minutách přidáme fazolky společně s jemně posekanou saturejkou do vývaru k bramborám. Anglickou slaninu najemno nakrájíme a necháme na suché pánvi dokřupava opéci. Vyjmeme ji a necháme na papírové utěrce okapat od přebytečného tuku. Zhruba pět minut před dokončením varu přidáme do polévky na špalíky pokrájený párek, aby se prohřál. Polévku dochutíme pepřem a solí. Nalijeme na talíře a navrch přisypeme křupavou opečenou slaninu.
Další recepty:
Drožďová polévka se zeleninou a kapáním.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Čínská slepičí polévka do které přidáme feferonku.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Fazolová čorba se snítkou kopru.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Fazolačka se smetanou
Fazolačka s vídeňským párečkem a slaninou má své chuťové kouzlo.