Recepty > polévky > fazolačka s uzeným masem či žebírky
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g fazolí (bílých nebo barevných), 2 litry vody, 500 g uzeného masa nebo uzených žebírek, 5 kuliček černého pepře celého, 4 kuličky nového koření, 4 bobkové listy, sůl, mletý černý pepř, 4 stroužky česneku, saturejka, majoránka, 50 g slaniny, 1 větší cibule, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, sekaná zelená petrželka
Recept na přípravu:
Fazole přebereme, omyjeme a namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je v téže vodě spolu s očištěným uzeným masem nebo s uzenými žebírky, celým černým pepřem, novým kořením a bobkovým listem uvaříme (nejlépe v tlakovém hrnci) doměkka. Když jsou fazole měkké, uzené maso vyjmeme, obereme a nakrájíme na kousky. Ochutíme solí, mletým černým pepřem, rozetřeným česnekem, saturejkou a majoránkou. Zahustíme jíškou ze slaniny, cibule a hladké mouky a chvíli ještě povaříme. Vložíme zpět uzené maso a ozdobíme sekanou zelenou petrželkou.
Další recepty:
Česnečka recept na vaření.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Fazolačka s uzeným masem kterou posypeme nakrájenou pažitkou.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Boršč z červené řepy dochutíme kořením a česnekem.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Kuřecí maso na kari s rýžovými nudlemi.
Polévka z červené čočky a rajčat, dochutíme ji petrželkou.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Polévka z červené čočky
Fazolačka s uzeným masem či žebírky má své chuťové kouzlo.