Recepty

Recepty > polévky > fazolačka s uzeným masem a brambory

Fazolačka s uzeným masem a brambory

Suroviny potřebné pro přípravu:

100g fazolí, 200g uzeného masa, 1 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 150g brambor, mletý černý pepř, 1 stroužek česneku, olej, 1 lžíce hladké mouky, pažitka

Recept na přípravu:

Fazole předem namočte, poté je slijte, vložte do hrnce s vodou, přidejte omyté uzené maso, oloupanou cibuli a vařte do poloměkka. Mrkev a petržel očistěte, nakrájejte na kostky, vložte do polévky, okořeňte mletým černým pepřem a vařte asi 15 minut. Přidejte nakrájené brambory, nakrájený česnek a uvařte doměkka. Na troše oleje opražte hladkou mouku, zalijte vodou, promíchejte, přilijte do polévky a ještě krátce povařte. Hotovou fazolačku podle chuti osolte a posypte nakrájenou pažitkou.

Další recepty:
Kuře se šunkou a sýrem zapečeme.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Řecká čočková polévka kterou ochutíme masoxem.
Sýrové nočky zavařené do polévky po vložení.
Cibulačka se smetanou překvapí svou chutí.
Moskevský boršč zjemníme kysanou smetanou.
Slepičí polévka s nudlemi, nadrobno nasekanou pažitkou a petrželkou.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Fazolačka z bílých fazolí dochucená smetanou.
Zeleninový krém zasypeme pokrájenou zelenou petrželkou.
Fazolová čorba kterou podáváme ozdobenou snítkou kopru.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Fazolačka s uzeným masem

Recepty
Motto

Fazolačka s uzeným masem a brambory má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.