Recepty

Recepty > polévky > fazolačka s křupavou slaninou

Fazolačka s křupavou slaninou

Suroviny potřebné pro přípravu:

bílé fazole v konzervě, anglická slanina, mrkev, celer, cibule, olej, česnek, zeleninový vývar, rajčata, rajčatový protlak, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Plátky anglické slaniny nakrájíme na menší kousky a bez tuku je dokřupava osmažíme na pánvi. V hrnci na oleji osmažíme nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Přidáme drcený česnek, zeleninový vývar, pokrájená rajčata, fazole a rajský protlak a vaříme na mírném ohni pod pokličkou 8 minut. Nakonec dochutíme pepřem a solí. Polévku podáváme posypanou předem připravenou křupavou slaninou nebo strouhaným čedarem.

Další recepty:
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Fazolová čorba se snítkou kopru.
Drožďová polévka se zeleninou a kapáním.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Čínská slepičí polévka do které přidáme feferonku.
Fazolačka se smetanou

Recepty
Motto

Fazolačka s křupavou slaninou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.