Recepty > polévky > fazolačka s klobásou a zakysanou smetanou
Suroviny potřebné pro přípravu:
fazole, cibule, česnek, sádlo, uzená klobása, masový vývar, zakysaná smetana, hladká mouka, ocet, čerstvá petrželová nať, červená mletá paprika, sůl
Recept na přípravu:
Rozpálíme sádlo a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibuli a rozetřený česnek. Zaprášíme mletou paprikou a podlijeme troškou vařící vody. Přidáme propláchnuté fazole, které jsme nechali přes noc namočené, osolíme a podlijeme masovým vývarem. Klobásu nakrájíme na větší kousky a přimícháme k fazolím. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni až fazole změknou. Z malého množství sádla a mouky si připravíme jíšku, ve které rozmícháme zakysanou smetanu, a polévku tak zahustíme. Potom přisypeme nadrobno nakrájenou petrželovou nať a dochutíme troškou octa. Ještě několik minut necháme povařit a podáváme s čerstvým tmavým pečivem.
Další recepty:
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Drožďová polévka se zeleninou a kapáním.
Čínská slepičí polévka do které přidáme feferonku.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Fazolová čorba se snítkou kopru.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Fazolačka se smetanou
Fazolačka s klobásou a zakysanou smetanou má své chuťové kouzlo.