Recepty > polévky > fazolačka s klobásou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g červených fazolí, 1 mrkev, 1 petržel, celer, sůl, 50 g sádla, 40 g hladké mouky, 1 cibule, 1-2 lžičky mleté sladké papriky, 200 g pikantní klobásy, 150 g zakysané smetany, mletý černý pepř, 2 stroužky česneku, ocet
Recept na přípravu:
Fazole necháme namočit, druhý den zalijeme čerstvou vodou a dáme vařit. Když jsou téměř měkké, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, osolíme a dovaříme doměkka. Ze sádla, mouky a nasekané cibule si připravíme jíšku, do které vmícháme papriku, rozředíme trochou studené vody, rozšleháme, vlijeme do polévky a 15 minut povaříme. Pak do polévka přidáme pokrájenou klobásu a přilijeme smetanu. Dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a octem. Dobrou chuť.
Další recepty:
Francouzská zeleninová polévka s na kostičky nakrájenými brambory.
Fazolačka s uzeným masem, brambory a česnekem.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Jemná cibulačka s vejcem.
Fazolačka kterou posypeme strouhaným sýrem.
Frankfurtská polévka s párkem nakrájeným na kolečka.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Houbová polévka na kyselo podle chuti dochutíme maggi.
Rychlá rybí polévka z file kterou dochutíme citronovou šťávou.
Kuře s kysaným zelím a klobásou podáváme s bramborovými knedlíky.
Frankfurtská polévka do níž přidáme nakrájený párek.
Smetanová celerová polévka
Ochutnejte recept fazolačka s klobásou.