Recepty > polévky > fazolačka mňam mňam
Suroviny potřebné pro přípravu:
370 g sušených fazolí, 1 jemně nakrájená mrkev, 1 nadrobno nakrájená cibule, 2 nakrájené stonky celeru, 130 g nakrájené klobásy, 400 g nakrájených rajčat z konzervy, 1 lžíce rajského protlaku, 2 lžičky cukru, 3 lžíce olivového oleje, 2 jemně nakrájené šalotky, 1 utřený stroužek česneku, 1 lžíce nasekané šalvěje, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Fazole necháme přes noc bobtnat ve studené vodě a druhý den je scedíme. Pak je vložíme do hrnce s 1,5 litruvody a na středním plameni přivedeme do varu. Vaříme přibližně jeden a půl hodiny nebo dokud nebudou měkké. Pak přidáme cibuli, mrkev, celer, klobásy, rajčata, rajský protlak a cukr a na mírném plameni necelou půlhodinu podusíme. V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej a na něm osmažíme do zlatova šalotku a česnek. Na konec přidáme šalvěj, promícháme a směs přidáme k fazolím. Vše promícháme, osolíme, opepříme a podáváme.
Další recepty:
Gulášovka s párkem a bramborem.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Jitrnicová polévka z vývaru.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Husí polévka kaldoun s knedlíčky.
Srbská čorba se zeleninou.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Majonéza s kari do které přidáme smetanu a citronovou šťávu.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Slepičí polévka s nudlemi a masem.
Šunkové noky do polévky
Fazolačka mňam mňam má svoji chuť.