Recepty > moučníky a dezerty > extra rychlé lívance
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 hrnky hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 4 lžíce cukru krupice, 2 vejce, 1 hrnek mléka, 2 lžíce oleje + olej na smažení
Recept na přípravu:
Smícháme všechny suroviny (droždí se nepoužívá, nahradí ho prášek do pečiva). Polévkovou lžící nabíráme vzniklou směs a vkládáme ji do rozpáleného oleje, tvoříme tak malé lívance (dost nabydou), olej je třeba často dolévat, smažíme pomalu na mírném ohni. Hotové lívance ochutíme marmeládou, šlehačkou, tvarohem apod.
Další recepty:
Hraběnčiny řezy s rebarborou dáme péci do trouby.
Americké lívance polijeme skořicovým sirupem.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Muffiny s kousky čokolády, da jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Lívance s borůvkovou omáčkou kterou povaříme 2 minuty.
Lívance bez kynutí potřeme džemem.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Lívance recept
Extra rychlé lívance vykouzlí na stole lahodnou chuť.