Recepty > polévky > erfurtský eintopf
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 uzené vepřové koleno, 500-600 g kysaného zelí, 2 brambory, 2-3 mrkve, 2 jablka, několik kuliček jalovce, sůl, petrželka, troška cukru
Recept na přípravu:
Uzené vepřové koleno opláchneme, kůži na několika místech nařízneme, v hrnci zalijeme asi 3/4 litrem vroucí vody a do poloměkka uvaříme. Vložíme překrájené zelí, jalovec a dovaříme. Koleno vykostíme, nakrájíme na menší kousky. Do zelí přistrouháme brambory, mrkev a jablka a krátce povaříme. Pak vmícháme nakrájené maso, podle vlastní chuti osolíme, špetkou cukru chuť doladíme a povaříme. Na talíři sypeme sekanou petrželkou.
Další recepty:
Bavorská svíčková kterou dochutíme lžicí brusinek.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Rajčatová polévka s kapáním z hladké mouky.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Vepřové koleno na červeném víně zaprášíme moukou.
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Hovězí Eintopf ke kterému přidáme bílé fazole z konzervy.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Eintopf
Erfurtský eintopf přináší na české talíře svoji chuť.