Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > empanadas s parmskou šunkou

Empanadas s parmskou šunkou

Suroviny potřebné pro přípravu:

400 g hotového těsta na pizzu
100 g parmské šunky
4 čerstvé fíky
200 g mozzarelly
100 g rukoly
1 vejce
1 lžíce olivového oleje
1 lžička medu
2 lžíce nasekanej čerstvej mäty
sůl a pepř
kmín
mletá ostrá paprika
mletý hřebíček

Recept na přípravu:

Těsto na pizzu rozbalíme na pracovní desku a s pomocí misky vykrajujeme asi 15 cm velké kruhy. Šunku nakrájíme na tenké nudličky. Fíky očistíme a nakrájíme na kostky. Rukolu opereme, osušíme a nahrubo posekáme. Mozzarellu scedíme, osušíme a nakrájíme na kostky. Všechny ingredience poté smícháme v míse spolu s olejem, medem a mátou. Dochutíme solí pepřem, kmínem, ostrou paprikou a špetkou mletého hřebíčku. Hotovou směsí poté plníme těsto, které pak přes náplň přeložíme a v okrajích pevně stiskneme. Kapsy poté potřeme rozšlehaným vejcem, dáme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme dozlatova asi 30-35 minut.

Další recepty:
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Jidášky podáváme pocukrované.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Velikonoční perníčky pečeme při 150 °C.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Vánočka mojí babičky pocukrovaná moučkovým cukrem.
Vánoční bochánky recept

Recepty
Motto

Empanadas s parmskou šunkou vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.