Recepty

Recepty > z rýže

Recepty z rýže

Jsou zde pro vás připravena domácí i exotická jídla, které můžete připravit z těchto bílých zrnek.

Vietnamská polévka z hovězího masa s rýžovými nudlemi - hovězí maso vložíme do osolené a opepřené vody.
Rýžový nákyp s jablky - rýži nasypeme do mléka, přidáme sůl a uvaříme ji do měkka...
Kokosová rýže s kari kořením.
Burritos s kuřecím masem a rýží - směsí plníme připravené teplé tortilly.
Rýžový nákyp - do mléka přidáme špetku soli, zahřejeme...
Rýže s telecím masem po orientálsku dusíme do měkka.
Rýže s vepřovou panenkou podáváme posypanou řeřichou.
Kaše ze sladké rýže - vodu či mléko uvedeme do varu...
Rýžové nudle s kuřecím masem se sojovou omáčkou.
Rýžová kaše s meruňkami, které přidáme i se šťávou.
Rýže s kysaným zelím, kterou zapečeme.
Rýže pečená v troubě vyhřáté na 200 °C.
Rýžová kaše s máslem a čokoládou.
Kuře s rýží potřeme solí, citronovou šťávou a dvěma stroužky rozdrceného česneku...
Rizoto s kuřecím masem posypeme na talíři strouhaným sýrem.
Rizoto na kari - maso nakrájené na menší kostičky orestujeme na rozehřátém oleji...
Mléčná rýže s ovocnou omáčkou.
Rýžová kaše se zeleninou kterou podáváme ještě teplou.
Čínská rýže není rozvařená a přesto k sobě mírně lepí, rýže se tedy hodí pro konzumaci jídelními hůlkami.
Rýžové nudle s brokolicí - na rozehřátém oleji osmažíme na kostičky pokrájenou cibulku, přidáme žampiony...
Rýžové závitky podáváme teplé s vychlazeným čínským zelným salátem.
Rýže s hráškem a lžicí tatarské omáčky.
Rizoto pečené v troubě posypeme nastrouhaným sýrem.
Kuřecí paella - rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky...
Pilaf s kuřecím masem - na lžíci oleje rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu...
Rizoto s rajčaty - maso nakrájíme nadrobno a vrátíme do pekáče, ve kterém jsme ho pekli...
Takové trochu jiné rizoto - kostku bujónu necháme rozvařit v 2,5 hrnku vody...
Rizoto s rybičkami v tomatě - cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na másle...
Sýrový nákyp s uzeným masem - sýr nastrouháme nahrubo...
Vepřový řecký pilaf - do hrnce vložíme trochu sádla, které rozehřejem a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli do zezlátnutí...
Zapékané rizoto - na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přisypeme rýži a za stálého míchání osmažíme...
Rýžové nudle s mletým masem - nadrobno pokrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém másle...
Pilaf s kuřecím masem a rajčaty posypeme osmaženou paprikou.
Čínská smažená rýže s vejcem - v misce lehce našleháme vejce se špetkou soli a několika kousky jarní cibulky...
Sýrová rýže je samostatný pokrm nebo příloha.
Rýžový nákyp se zeleninou a kachním masem - očištěnou a omytou zeleninu uvaříme v osolené vody doměkka, scedíme, necháme okapat...
Mámino "mazlavé" rizoto, kuře uvaříme v mírně osolené vodě...
Rizoto se zeleninou a masem ve vlastní šťávě, cibuli nadrobno nakrájíme...
Pečené rizoto ze zbylého kuřete, stehna uvaříme v osolené vodě...
Žampionové rizoto s vejci, na rozehřátém másle orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli...

Recepty vám přejí dobrou chuť.

Při přípravě zejména asijských receptů nalezne využití hrnec na vaření rýže, který se hodí na přípravu její asijské "lepivé" varianty ideální pro použití jídelních hůlek.

Recepty
Motto

V kuchyni se používají buďta celá zrna rýže nebo dále upravovanou na vločky, krupici, mouku apod. Nejčastěji se vaří nebo dusí jako příloha, někdy se také jíst jako kaše či se používá jako základní surovina pro přípravu dezertů či pudinků a používá ji i celá řada tradičních jídel národních kuchyní, jako například pilaf, risotto, sushi, biryani, smažená rýže, paella, jambalya či asijské závitky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.