Recepty > sója a sójové maso
Recepty při jejichž přípravě se využívá jako hlavní surovina sója.
Sójová sekaná ze sójového granulátu.
Sójová sekaná s rohlíkem - druhý, trochu odlišný recept.
Sójový salát s těstovinami a fazolemi
Směs na špagety ze sójového granulátu
Sójová sekaná s uzeným sýrem
Salát ze sójového masa
Sojové mléko recept na přípravu tohoto nápoje ze sójových bobů.
Zeleninový salát se sójovými boby, paprikou, rajčaty a cibulkou.
Svíčková omáčka se sójovým masem
Nechte se inspirovat našimi recepty na téma sója a sójové maso.
Sója je v kombinaci s obilninou (celozrnné pečivo, rýže apod.) jako přílohou dobrý zdroj bílkovin. Považuje se za náhradu mléčných výrobků a za zdroj bílkovin pro osoby s nesnášenlivostí laktózy, vegetariány a vegany. Sója se při vaření používá v mnoha rozmanitých formách, včetně sójových bobů, tofu, tempehu, sójové mouky, sójových nápojů, jogurtu, párků, sýra či masa a nudliček.