Recepty > kachna
Kachna je druh drůbeže, při jehož přípravě dokáží recepty vykouzlit hotové kulinářské divy.
Kachna Jüan-pao přináší chuťový koncert až z daleké Číny.
Kachní prsa s muškátovo-zázvorovou omáčkou na čočkovém ragú - prsa nakrájejte na plátky, na talíři přelijte omáčkou a doplňte čočkou s glazovanými cibulemi.
Kachna na medu s broskvemi a ostružinami.
Pečená kachna je oblíbené jídlo, které podáváme s červeným zelím a knedlíkem. Při pečení pouští větší množství sádla.
Staročeská kachna pečená na kysaném zelí za průběžného podlévání výpekem, který pečínka pouští.
Pečená kachna s jablky a zelím připraveným na základu z vypečeného kachního sádla.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem - stehna okmínujeme, osolíme...
Kachna se zelím které podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky jako přílohou.
Kachní stehna se zelím pečeme v troubě.
Pečená kachna s jablky - do břišní dutiny vložíme neoloupaná jablka a zašijeme...
V troubě pečená kachna se může péci až 2 hodiny.
Grilovaná kachna na slanině - porce protáhneme nudličkami slaniny...
Kachna na divoko v pekáči osmažíme na rozehřátém másle do růžova...
Kachna pečená na medu - podlijeme ji vývarem a vložíme ji do vyhřáté trouby, ve které ji pečeme přibližně hodinu...
Kachna pečená s jablkovým zelím - červené zelí zalijeme vařící vodou, okmínujeme a dusíme do poloměkka...
Kachna s jablky a rýží jako přílohou.
Kachna na majoránce s jablky posypaná pepřem a majoránkou a upečená.
Kachna na pomerančích do které vložíme dílky jednoho pomeranče a dvou jablek...
Kachní stehna pečená s jablky uvnitř i na povrchu potřeme solí a kmínem...
Kachní játra na grilu zbavíme žluče nebo žlučových skvrn, opláchneme a nakrájíme na tlustší plátky...
Kachní roláda - plát masa jemně naklepeme, osolíme a opepříme...
Kachní játrová paštika s brusinkami - nadrobno pokrájenou cibuli orestujeme spolu s prolisovaným česnekem na rozpáleném másle...
Kachna pečená na jablcích a zelí kterou osolíme zvenčí i zevnitř, posypeme kmínem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme za občasného podlití...
V sáčku pečená kachna kterou podáváme se zelím a knedlíkem.
Nadívaná kachna - nejprve si připravíme náplň. Housky nakrájíme na kostičky...
Nadívaná holoubata - na kostičky nakrájené žemle namočíme do mléka...
Polévka z kachních drůbků které opláchneme pod tekoucí studenou vodou, vložíme do tlakového hrnce...
Kachna po staročesku pečená za průběžného polévání výpekem.
Drůbež dokáže nabídnout maso rozmanitých chutí, ze kterého je radost vařit jídla, která recepty přináší.