Recepty > polévky > dýňová polévka s pórkem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 menší dýně hokkaidó, 1 velký pórek, 1 cibule, polovina lžičky muškátového oříšku, bylinky (sušený libeček, petrželka, celerová nať), sůl, pepř
Recept na přípravu:
Dýni rozkrojíme, zbavíme semínek, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli na hrubší kostičky. Vše vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla hladina těsně nad zeleninou, přidáme muškátový oříšek, bylinky, sůl a pepř, přiklopíme pokličkou a vaříme, až je zelenina měkká (15 minut). Poté polévku rozmixujeme ponorným mixerem dohladka, podle potřeby dochutíme a můžeme podávat.
Další recepty:
Bramboračka s houbami a kmínem.
Oukrop s osmaženým chlebem.
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Květákové placičky se sýrem zprudka osmažíme.
Pórková polévka s taveným sýrem nakrájeným na kousky.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky do kterého vmícháme nasekanou petrželku.
Rýže s hráškem posypeme strouhaným sýrem.
Dýňová polévka hokaido s uvařeou rýží.
Kuřecí nudličky s hráškem zprudka osmažíme na rozpáleném oleji.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Dýňová polévka s kari
Ochutnejte recept dýňová polévka s pórkem.