Recepty > polévky > dýňová koprovka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g dýně hokkaidó, 2 brambory, 1 cibule, svazek čerstvého kopru, 1 zakysaná smetana, 1 lžíce sádla, 1,5 litru vývaru, sůl, mletý pepř
Recept na přípravu:
Dýni, brambory a cibuli nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém sádle zpěníme cibuli, přidáme dýni a brambory a orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Vaříme 15 minut a poté vše dohladka rozmixujeme a dochutíme. Do každého talíře s polévkou vložíme velký kopeček zakysané smetany smíchané s koprem.
Další recepty:
Bramboračka s houbami a kořenovou zeleninou.
Gulášová polévka z mletého masa dochutíme ji polévkovým kořením.
Sladká koprová omáčka se smetanou.
Kuřecí vývar s noky nalijeme na talíře.
Máslové noky do polévky necháme zavařit.
Polévka z kuřecích krků které můžeme obrat.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Koprová kulajda do které vmícháme na kousky pokrájená vejce.
Gulášová polévka z hovězího masa kterou dochutíme polévkovým kořením.
Chřestový krém vaříme 10 minut.
Dýňová polévka se zázvorem na jejíž povrch nasypeme slané sušenky.
Housková polévka
Ochutnejte recept dýňová koprovka.