Recepty > čínská kuchyně > dušené žampiony s bambusem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Ingredience potřebné pro přípravu pokrmu:
500 g čerstvých žampiónů, 200 g bambusových výhonků (nakrájených na plátky), 5 lžic oleje, 1 cibule, špetka mletého pepře, 250 ml zeleninového vývaru, 4 lžíce švestkového vína (možno nahradit vínem červeným), 2 lžičky škrobu, 2 lžičky vody, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžička moučkového cukru, 1 lžička zázvorového oleje, sůl
Postup přípravy dušených žampionů s bambusem:
Na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampióny, promícháme a prudce osmažíme. Poté přidáme bambusové výhonky, cukr, sójovou omáčku, pepř, víno, sůl, zalijeme vývarem a dusíme 3-4 minuty. Nakonec zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě a za stálého míchání krátce podusíme.
Další recepty:
hlíva ústřičná v čínském karamelu, čínské nudle, kachna Jüan-pao
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.