Recepty

Recepty > polévky > drůbková polévka ze slepice s hráškovou sedlinou

Drůbková polévka ze slepice s hráškovou sedlinou

Suroviny potřebné pro přípravu:

drůbky z jedné slepice, 80 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), kousek cibule, 1 lžíci oleje, 2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, kousek libečku nebo natě celeru, sůl, asi 1,6 litru vody, kousek kostky slepičího bujónu
Hrášková sedlina: 1 vejce, 5 cl mléka, 1 lžíce sterilovaného hrášku, sůl, olej na vymaštění hrnku

Recept na přípravu:

Očištěné a opláchnuté drůbky zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, pepř, nové koření, libeček (nebo nať celeru) uvedeme do varu a dále vaříme na malém plaménku pod pokličkou. Ke konci varu přidáme cibuli, kořenovou zeleninu, kterou jsme pokrájeli na plátky a osmažili na oleji. Když drůbky změknou, vývar procedíme, maso z drůbků obereme od kostí, nakrájíme na kostičky, vývar ochutíme slepičím bujónem a přihřejeme varu, na talíře rozdělí maso a hráškovou sedlinu a pokrájenou na kostičky. Zalijeme je vařícím vývarem a podáváme.

Hrášková sedliny: vejce rozšleháme s mlékem a solí, vmícháme okapaný hrášek, vlijeme do kastrolku vymaštěného olejem, přiklopíme pokličkou, vložíme do většího kastrolu s trochou vody, opět přiklopíme pokličkou a vaříme až sedlina ztuhne, cuž trvá přibližně 20 minut.

Další recepty:
Srbská čorba se zeleninou.
Slepičí polévka s nudlemi a masem.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Gulášová polévka z mletého masa rozehraje své chutě.
Bramborový guláš se salámem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Rychlá gulášová zelňačka zalitá smetanou.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Drůbková polévka

Recepty
Motto

Drůbková polévka ze slepice s hráškovou sedlinou má svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.