Recepty

Recepty > polévky > drůbeží polévka s kořenovou zeleninou

Drůbeží polévka s kořenovou zeleninou

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 slepice nebo 1 kuře s droby, 1 litr vody, sůl, kořenová zelenina (1/4 celeru, 2 mrkve, 2 menší petržele), 1 očištěná cibule i se slupkou, 2 stroužky česneku, 3 kuličky pepře černého celého, 1 kulička nového koření, sekaný libeček nebo zelená petrželka, zavářka podle chuti

Recept na přípravu:

Slepici nebo kuře očistíme, rozčtvrtíme a spolu s droby (bez jater) vložíme do tlakového hrnce. Zalijeme studenou vodou a osolíme. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli i se slupkou, česnek, černý pepř, nové koření a vše vaříme doměkka cca 50 minut (slepici déle). Měkké maso z vývaru vyndáme, vývar procedíme a zavaříme do něho zavářku podle chuti. Po odstavení z ohně přidáme sekaný libeček nebo zelenou petrželku. (Kořenovou zeleninu můžeme do polévky dávat také až po uvaření masa. V tom případě ji předem nahrubo nastrouháme.) Z vařeného masa sejmeme kůži, vykostíme ho, nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky. Nebo ho použijeme pro další pokrmy.

Další recepty:
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Čínská rýže se hodí ke konzumaci hůlkami.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Pikantní zelňačka a brambory.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Česnečka recept na vaření.
Špenátová polévka se smetanou která ji dozdobí.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Římská polévka

Recepty
Motto

Drůbeží polévka s kořenovou zeleninou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.