Recepty > polévky > dršťkovka z hlívy
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g hlívy ústřičné, 1 cibule, 1 polévková lžíce sádla, sůl, pepř, mletá sladká paprika, 3 stroužky česneku, majoránka, hladká mouka na jíšku, bujon nebo vývar
Recept na přípravu:
Na rozehřátém sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme nakrájenou hlívu a podusíme. Poté přidáme papriku, zalijeme vodou nebo vývarem, osolíme, okořeníme. Povaříme asi deset minut, přidáme jíšku a znovu provaříme.
Další recepty:
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Uzená fazolová polévka s párkem nebo klobásou.
Česnečka s bramborem který vaříme do změknutí.
Máslové noky do polévky zavaříme.
Kulajda z hlívy ústřičné.
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Fazolová omáčka s těstovinami.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Hovězí vývar se zeleninou do které zavaříme zavářku.
Smaženice z hlívy ústřičné ke které jako přílohu podáváme pečivo.
Fazolová polévka z bílých fazolí kterou necháme probublávat na mírném ohni.
Zeleninová polévka s nudlemi posypaná parmezánem.
Houbová kulajda do níž přidáme najemno nakrájený kopr.
Cuketa na kari
Ochutnejte recept dršťkovka z hlívy.