Recepty > polévky > dršťkovka po milánsku
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g vařených nakrájených dršťek, 50 g šunky, 20 g slaniny, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 cibule, 1 stroužek česneku, petrželka, šalvěj, mletý pepř, 50 g strouhaného tvrdého sýra, masox, sůl
Recept na přípravu:
Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, osmažíme na ní drobně pokrájenou cibuli, a česnek, přidáme lístky šalvěje a nakrájenou petrželku a opět osmažíme. Ke směsi přidáme nakrájené dršťky a rajčatový protlak, vše zalijeme vývarem z masoxu a ještě povaříme. Polévku opepříme, osolíme, sejmeme z plotýny a před podáním vmícháme nakrájenou šunku a strouhaný sýr.
Další recepty:
Gulášovka s párkem a bramborem.
Bramborový guláš se salámem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Srbská čorba se zeleninou.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Rychlá gulášová zelňačka zalitá smetanou.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Pórková polévka s vajíčkem ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa rozehraje své chutě.
Polévka z mozečků
Dršťkovka po milánsku přináší na talíře svoji chuť.