Recepty > polévky > dršťková polévková klasika
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/2 kilogramu drštěk, sůl, 100 g kořenové zeleniny, 60 g másla, 80 g mouky, 2 kuličky pepře, zázvor na špetku nože, stroužek česneku, petrželka, majoránka, 120 g uzeného masa, jíška
Recept na přípravu:
Dršťky opereme, posypeme moukou, v ní dobře vymneme, vypláchneme ve studené vodě, poté vymneme v soli a opět vypereme ve vodě. Poté dršťky spaříme, vypláchneme ve studené vodě a dáme vařit. Za půl hodiny slijeme vodu, na dršťky nalijeme čistou studenou vodu, osolíme a uvaříme do měkka. Měkké dršťky nakrájíme na nudličky. Mezi vařením k nim přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a na kostičky nakrájené uzené maso. Přecezenou polévku zahustíme jíškou, přidáme do ní utřený se solí česnek, pepř, majoránku, špetku zázvoru, nasekanou zelenou petrželku, nakrájené dršťky, uzené maso a ještě trochu povaříme.
Další recepty:
Zelňačka z uzených kostí s mlékem.
Celerová polévka s vločkami a kmínem ozdobená na talíři bylinkami.
Česnekový oukrop s chlebem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Smetanová celerová polévka s kostičkami osmažené housky.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Fazolačka s klobásou a kořenovou zeleninou.
Hovězí maso na houbách s kysanou smetanou.
Smetanová brokolicová polévka z růžiček brokolice.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Chřestový krém krátce povaříme.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Dršťková polévková klasika přináší na talíře svoji chuť.