Recepty > polévky > drožďové knedlíčky pro zavaření do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
60 g droždí, 1 vejce, 20 g tuku, 2 žemle, 2-3 lžíce mléka, špetka prášku do pečiva, pepř, sůl, česnek
Recept na přípravu:
Droždí rozdrobíme do rozpáleného tuku a mícháme jím, až začne vonět a růžovět. Pak je odstavíme, přidáme k němu strouhanku navlhčenou mlékem, vejce, koření a sůl. Vymícháme těstíčko, lžičkou vykrajujeme nočky do vroucí polévky. Knedlíčky z droždí zaváříme do polévky 4-5 minut.
Další recepty:
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Šunkové knedlíčky do polévky zaváříme.
Hustá květáková polévka do které přidáme smetanu.
Kuřecí vývar s noky které připravíme z krupičky.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Hříbky na smetaně podusíme.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Koprová kulajda s na kousky pokrájenými vejci.
Drožďové knedlíčky do polévky zaváříme.
Salátová polévka recept.
Pažitkové knedlíčky do polévky
Ochutnejte recept drožďové knedlíčky pro zavaření do polévky.