Recepty > moučníky a dezerty > drobné pečivo na Velikonoce
Suroviny potřebné pro přípravu:
200g hladké mouky, 120g bramborové moučky, 100g tuku, 1 vejce, čtvrt balíčku prášku do pečiva, jogurt, citrónová a pomerančová šťáva, vajíčková tvořítka
Recept na přípravu:
Z uvedených přísad zaděláme tužší těsto, které necháme nejméně hodinu odpočinout. Potom je vyválíme a vypichujeme vajíčka - nejlépe tři velikosti. Upečeme je ve vyhřáté troubě a upečené slepujeme zavařeninou tak, aby nejmenší bylo nahoře. Toto poslední vajíčko potřeme červeným ledem, který si připravíme z 1 bílku, 140g cukru, lžičky malinové šťávy. Necháme zaschnout.
Další recepty:
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Velikonoční perníčky pečeme při 150 °C.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Jidášky podáváme pocukrované.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Vánočka mojí babičky pocukrovaná moučkovým cukrem.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Vánoční bochánky recept
Drobné pečivo na Velikonoce vykouzlí na stole lahodnou chuť.