Recepty > tvaroh > domácí tvaroh
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
čerstvé plnotučné mléko, plnotučná smetana
Postup přípravy:
Kvalitní plnotučné mléko promícháme s plnotučnou smetanou. Mléko ohřejeme na cca 50 °C, aby nebublalo a přímo se nevařilo a pomalu ho táheme za občasného míchání, až se sýrovina oddělí od syrovátky. Srážení mléka můžeme urychlit přidáním chlebové kůrky. Získanou hmotu vložíme do plátýnkem vyloženého cedníku, to co vykape je syrovátka a zbyde nám čerstvý měkký tvaroh. Pokud chceme tvaroh tvrdý, zatížíme jej v cedníku závažím.
Další recepty:
Koláč s tvarohem a rozinkami.
Jablečná bábovka s kakaem.
České buchty pečeme ve vyhřáté troubě.
Ořechová bábovka s marmeládou kterou pečeme přibližně 1 hodinu.
Tvarohová žemlovka podávaná s kakaem.
Americká buchta s ořechy a rozinkami.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Jablečná buchta pečená 30 minut.
Buchta s tvarohem s kousky tvarohu.
Velikonoční nádivka s kopřivami kterou podáváme nakrájenou na plátky.
Citronová bábovka kterou pečeme přibližně 40 minut.
Buchta s tvarohem a ovocem
Recept, podle kterého je hračka připravit domácí tvaroh.