Recepty > polévky > domácí koprová polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 ml smetany na vaření, 0,5 ks cibule, 1 svazek jarní cibulky, 1 l masového vývaru, kopr, cukr, sůl, pepř, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička másla
Recept na přípravu:
Cibulku nadrobno nakrájíme, zpěníme na rozehřátém másle a přidáme lžíci mouky. Zalijeme vývarem, přidáme na malé kousky nakrájené nové brambory, které necháme 5-10 minut povařit, až lehce změknou. Přidáme smetanu, lehce povaříme a přisypeme kopr. Vše provaříme, nakonec polévku ochutíme solí, pepřem a cukrem a okyselíme. Koprovou polévku podáváme teplou.
Další recepty:
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí.
Koprová polévka s mlékem vaříme na mírném plameni.
Tradiční kulajda se žloutky.
Domácí tatarka se sardelovou pastou.
Soljanka po gruzínsku s nadrobno posekanou petrželkou.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Koprová polévka bez mléka s chlebem jako přílohou.
Poctivá domácí bramboračka zahuštěná jíškou.
Koprová omáčka z bešamelu dochucená do sladkokysela.
Koprová polévka s houbami kterou přisolíme a okyselíme octem.
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Polévka cibulačka se sýrem je ozdoba prostřeného stolu.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Houbová omáčka z lišek
Domácí koprová polévka přináší na české talíře svoji chuť.