Recepty > vepřové maso > domácí klobásy
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
2 kg vepřové plece, sůl, mletý pepř, trocha Vegety, 4 stoužky česneku, nástavec na mlýnek na maso, střívka na plnění
Výroba domácí klobásy:
Vepřové maso nakrájíme na velmi malé kousky, přidáme koření dle individuální chuti a vodu v takovém množství, aby byla klobásová hmota vláčná. Vložíme do lednice, kde necháme přibližně 1 hodinu vychladit, střívka nasuneme na nástavec (redukci) mlýnku na maso (ze kterého jsme odmontovali protlačovací část a ponechali pouze šnek) a hmotu plníme pomocí mlýnku do střívek. Připravené klobásy podlijeme trochou vody a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme nejprve 30 minut přiklopené při teplotě 200 °C, poté další hodinu při 180 °C a nakonec odklopíme a dopečeme dočervena.
Dobrou chuť u podle našeho receptu vyrobené domácí klobásy.
Další recepty:
vepřo knedlo zelo, vepřové plátky na smetaně, řecké brambory, vepřová panenka se švestkami a sýrovou omáčkou, zapečené vepřové kotlety, kotlety s hrachovou kaší, zapečená vepřová krkovice, vepřové plátky s mandarinkami, vepřové řízky se zeleným pepřem a Hermelínem, velikonoční nádivka, vajíčková tlačenka, kuřecí plátky v sýru, sedmihradské zelí
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.