Recepty > francouzská kuchyně > dijonské brambory
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu pokrmu:
500 g brambor, 2 cibule, 10 dkg másla, sůl, pepř, pažitka
Postup přípravy:
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout a poté je oloupeme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme větší část másla a osmažíme brambory. Na jiné pánvi rozehřejeme zbytek másla, na kterém osmahneme dozlatova na kolečka nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme brambory, sůl, pepř a za občasného zamíchání společně opečeme. Nakonec dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Další recepty:
toulonská omeleta, burgundské hovězí kostky, ratatouille, toulonské závitky, cuketa po řecku, kuře na paprice, kuřecí kung-pao, houbový guláš
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.