Recepty > vánoční cukroví > dia kokosky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Poleva: 100 g dia čokolády
Těsto: 45 g umělého sladidla, 1 špetka soli, 2 lžičky citronové šťávy, 35 g ovocného cukru, 170 g strouhaného kokosu
Postup přípravy:
Bílky ušleháme se špetkou soli. Do ušlehaného tuhého sněhu opatrně vmícháme ovocný cukr, umělé sladidlo, citronovou šťávu a nakonec strouhaný kokos. Dvěma lžičkami tvarujeme na plech vyložený pečícím papírem malé hromádky, které pečeme ve vyhřáté troubě na 150 °C asi 15-20 minut. Kokosky necháme vychladnout. Dia čokoládu necháme ve vodní lázni rozpustit a kokosky do ní spodní částí namáčíme a necháme ztuhnout.
Další recepty:
Kokosky plněné marmeládou meruňkovou.
Vánoční cukroví pracny necháme proležet.
Recept na andělské oči pečené o Vánocích.
Rohlíčky s krémem ozdobíme čokoládovou polevou.
Fíkové pusinky s ořeíškem.
Kokosky z kondenzovaného mléka pečeme dozlatova.
Vosí hnízda s kokosem a piškoty.
Vánoční kokosky ze Salka pečeme v troubě.
Sněhové pusinky krátce pečeme a poté sušíme.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Kulajda od babičky kterou ochutíme octem a solí.
Kokosová roláda s marmeládou necháme vychladnout a studenou nakrájíme.
Kokosové pusinky z kondenzovaného mléka pečeme asi 7 minut dozlatova.
Kokosky plněné čokoládovým krémem
Tuto lahodnou vánoční pochoutku přináší recept na dia kokosky.