Recepty > vepřové maso > debrecínské vepřové kotlety
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 vepřové kotlety, sůl, hladká mouka, olej, 1 cibule, 1 stroužek česneku, mletý pepř, 1/4 lžičky mleté papriky, 1 lžíce rajského protlaku, 1 pár debrecínských klobás, 2 sterilované okurky
Postup přípravy:
Vepřové kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a zprudka osmažíme na rozpáleném oleji. Vyjmeme kotlety a osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, ochutíme rozetřeným česnekem, mletým pepřem, mletou paprikou a rajským protlakem. Přidáme debrecínské klobásy nakrájené na tenká kolečka, nadrobno nakrájené sterilované okurky a chvíli dusíme. Poté vrátíme zpět kotlety, přilijeme horkou vodu (aby byly kotlety ponořeny) a dusíme doměkka. Nakonec šťávu podle potřeby dochutíme.
Debrecínské vepřové kotlety podáváme s na různé způsoby upraveným brambory jako přílohou.
Další recepty:
vepřová panenka se švestkami a sýrovou omáčkou, vepřové kotlety na houbách, bůčkové řízky, vepřové plecko na žampionech, džuveč, vepřové kotlety, zapečená vepřová krkovice, zapečené mexické plátky, obrácené vepřové řízky, velikonoční nádivka, vajíčková tlačenka, domácí klobásy, česnekové kapsy z vepřového masa
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.