Recepty > moučníky a dezerty > cukrářské koláče
Suroviny potřebné pro přípravu:
350 g hrubé mouky, 300 g Hery, špetka soli, 3 lžíce mléka, 1 lžíce cukru, 1 žloutek, 30 g droždí, 3 bílky
Recept na přípravu:
K rozdrobenému droždí přidáme cukr a vlažné mléko, necháme vzejít. Změklou Heru utřeme se žloutkem, přidáme mouku a vzešlé droždí, vymícháme. Nakonec pomalu zamícháme sníh z bílků (se špetkou soli). Těsto necháme vykynout. Z těsta vytvoříme malé koláčky, které plníme náplní (tvarohovou, makovou, povidlovou). Okraj koláčku potřeme vajíčkem. Na náplň můžeme dát trošku drobenky. Pečeme asi při 160° okolo 10 minut (horkovzdušná trouba). Hotové koláčky pocukrujeme moučkovým cukrem.
Další recepty:
Lívance podle tradičního receptu.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Recept máslová bábovka
Cukrářské koláče vykouzlí na stole lahodnou chuť.