Recepty > zeleninové > cukety plněné mletým masem na zázvoru
Potřebné suroviny:
4 cukety střední velikosti, 2 větší cibule, 5 stroužků česneku, 500 g mletého masa, lžička mletého čerstvého zázvoru, 1/2 lžičky chilli, mletý pepř, sůl, 2 rajčata, zelená petrželka, 100 g strouhaného sýra, olej
Postup přípravy:
Cukety podélně rozkrojíme na polovinu a vydlabeme semeníky. Opečeme na oleji z obou stran, když zvláční, vyndáme a dáme na vymazaný plech. Na oleji osmažíme jemně krájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso a smažíme, až zbělá. Přidáme koření (1/2 lžičky chilli, pepře, soli) nakonec vmícháme pokrájenou petrželku (čím víc tím líp) a pokrájená rajčata (přidávám ještě lisovaný česnek) a ještě prohřejeme. Touto náplní naplníme připravené cukety. Hustě zasypeme strouhaným sýrem a při 210 °C zapečeme 15-20 minut. Podáváme s okurkovým či jiným zeleninovým salátem anebo pestrou oblohou. Můžeme podávat i tatarskou omáčku.
Další jídla:
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Zapečené brambory se šlehačkou, sýr necháme roztéci.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Cuketové zelí dusíme.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Cuketa na kari s rýží.
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým masem na zázvoru pohladí chuťové pohárky.