Recepty > pokrmy z cukety > cukety plněné mletým masem
Potřebné suroviny:
4 cukety střední velikosti, 2 větší cibule, 5 stroužků česneku, asi 500 g mletého masa, lžička mletého nebo čerstvého zázvoru, 1/2 lžičky chilli, mletý pepř, sůl, 2 rajčata, zelená petrželka, 100 g strouhaného sýra, olej
Postup přípravy:
Cukety podélně rozkrojíme na polovinu a vydlabeme semeníky. Opečeme na oleji z obou stran, když zvláční, vyndáme a dáme na vymazaný plech. Na oleji osmažíme jemně krájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso a smažíme až zbělá. Přidáme koření (1/2 lžičky chilli, pepře, soli) nakonec vmícháme pokrájenou petrželku (čím víc tím líp) a pokrájená rajčata (přidávám ještě lisovaný česnek) a ještě prohřejeme. Touto náplní naplníme připravené cukety hustě zasypeme strouhaným sýrem a při 210 °C zapečeme 15-20 minut. Podáváme s okurkovým nebo jiným zeleninovým salátem.
Další recepty:
Cuketa na zázvoru s bagetou.
Kuře na zelí kterému necháme nagrilovat kůrčičku.
Hovězí tatarák ozdobíme olivami.
Cuketová polévka s rajčaty vše v ní rozmixujeme.
Rajská polévka s rýží a nasekanou petrželkou.
Kuřecí plátky s cuketou podáváme s rýží.
Cuketa na smetaně kterou dochutíme solí a majoránkou.
Kedlubnové zelí s hovězím masem a knedlíkem.
Čatní z cukety necháme vychladnout.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Houbový tatarák se zakysanou smetanou nebo bílým jogurtem.
Cuketa na kari kterou mícháme, dokud mléko nezhoustne.
Cuketa po řecku posypaná nakrájenými olivami.
Vařená majonéza
Dozvíte se zde, jak se připravují cukety plněné mletým masem.