Recepty > zeleninové > cuketové soudečky
Potřebné suroviny:
1 velká cuketa, 1/4 kg mletého masa, cibule, 3-4 stroužky česneku, sůl, oregano, mletý pepř, olej
Postup přípravy:
Z omyté cukety odkrojíme konce a nakrájíme ji na špalíky dlouhé 3-4 cm. Z každého válečku vykrojíme vnitřek tak, aby kolem slupky zůstal asi 1 cm dužniny. Tyto soudečky naskládáme na pekáč potřený olejem. Na pánvi na troše oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a za stálého míchání opečeme. Po chvíli přidáme na drobno posekanou vykrájenou dužninu z cukety, osolíme, přidáme rozmačkaný česnek, okořeníme a za občasného míchání dusíme než se odpaří větší část vody kterou pustila cuketa. Touto směsí naplníme prázdné soudečky na pekáči a dáme do vyhřáté trouby zapéct asi na 20 minut. Před koncem pečení je možné na každý položit hromádku nastrouhaného sýra. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Další jídla:
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Cuketové zelí dusíme.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Zapečené brambory se šlehačkou, sýr necháme roztéci.
Cuketa na kari s rýží.
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Cuketová polévka se smetanou
Cuketové soudečky pohladí chuťové pohárky.