Recepty > polévky > cuketová polévka s parmazánem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1000 g cukety, 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 750 ml drůbežího vývaru, 250 ml smetany, 4 lžíce zakysané smetany, 100 g parmazánu, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Cuketu omyjeme a nakrájíme na kousky. Vhodíme je do hrnce s olivovým olejem a za stálého míchání opékáme. Na poslední půlminutu vmícháme i nasekaný česnek. Zalijeme vývarem a dusíme asi 15 minut, dokud cuketa nezměkne. Poté rozmixujeme, přidáme smetanu i zakysanou smetanu a vmícháme nastrouhaný parmazán. Ještě jednou prohřejeme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s čerstvým pečivem nebo křupavými krutony.
Další recepty:
Srbská čorba ze zeleniny, masa a brambor.
Cuketová polévka s rajčaty kterou rozmixujeme.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Selská bramborová polévka doplňují ji vaječné nočky.
Italské těstoviny se špenátem dochutíme smetanou.
Cuketová polévka bez smetany ozdobená čerstvým oreganem a sýrem.
Cuketová omáčka na špagety.
Zimní minestrone podáváme s pečivem.
Fazolová čorba kterou okyselíme citronovou šťávou.
Španělská česnečka ke které přidáme osmažené kostičky bagety.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Srbské brambory posypeme strouhaným sýrem.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Sýrová polévka se zeleninou
Cuketová polévka s parmazánem má své chuťové kouzlo.