Recepty

Recepty > polévky > cuketová polévka s čedarem

Cuketová polévka s čedarem

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g brambor, 2 kostky zeleninového bujonu, 1 kg cuket, 1 svazek jarních cibulek nakrájených na kolečka (1 cibulku na ozdobu), 100 g čedaru + čedar k podávání, muškátový oříšek, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Oloupané a nakrájené brambory vložte do hrnce, zalijte je vodou, aby byly ponořené, přidejte obě kostky zeleninového bujonu a přiveďte k varu. Pak vařte 5 minut a přidejte nasekané cukety. Vařte (nejlépe přiklopené) dalších 5 minut. Poté přidejte kousky jarních cibulek a vařte posledních 5 minut. Sundejte z ohně, vmíchejte sýr a polévku ochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem. Nakonec ji rozmixujte a pokud bude potřeba, přidejte vodu. Podávejte posypané čedarem, ozdobené jarní cibulkou.

Další recepty:
Cuketová polévka s rajčaty kterou rozmixujeme.
Zimní minestrone podáváme s pečivem.
Srbské brambory posypeme strouhaným sýrem.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Fazolová čorba kterou okyselíme citronovou šťávou.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Srbská čorba ze zeleniny, masa a brambor.
Selská bramborová polévka doplňují ji vaječné nočky.
Italské těstoviny se špenátem dochutíme smetanou.
Cuketová polévka bez smetany ozdobená čerstvým oreganem a sýrem.
Cuketová omáčka na špagety.
Španělská česnečka ke které přidáme osmažené kostičky bagety.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Sýrová polévka se zeleninou

Recepty
Motto

Cuketová polévka s čedarem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.