Recepty > moučníky a dezerty > Cuketová buchta pro diabetiky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/2 hrnku mouky (hladká), 1/2 hrnku mouky (polohrubá), 1/2 šálku hnědého cukru, 1/2 šálku sladidla, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva, skořice, sůl, olej, vejce, vanilkový extrakt, cuketa, rozinky, kakao na posypání
Recept na přípravu:
Troubu předem vyhřejeme na teplotu 180 °C. Olejem vytřeme čtvercovou formu nebo kulatou dortovou a vysypeme ji kakaem. Smícháme dohromady hnědý cukr, umělé sladidlo, kakao a sůl. V jiné míse ušleháme dohromady olej, vejce, bílek a vanilku. Do suchých ingrediencí přidáme hrozinky a cukety společně s vaječnou směsí zamícháme, aby se nám vše spojilo. Těstíčko nalijeme do připravené formy a dáme péct na 30 minut do předem vyhřáté trouby.
Další recepty:
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Ořechová bábovka s bílkovým sněhem.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Vánoční bochánky prudce vyklopte.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypeme strouhanou čokoládou.
Havana dort ozdobíe mletými lískovými ořechy.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Dia palačinky smažíme.
Recept na jablečný koláč
Cuketová buchta pro diabetiky vykouzlí v ústech lahodnou chuť.