Recepty > zeleninové > cuketa zapečená s masem a rajčaty
Potřebné suroviny:
2 cukety, 3 kuřecí prsní řízky, 3-4 rajčata, čerstvá bazalka, 3-4 lžíce oleje, worchestrová omáčka, sůl, mletý pepř, 6-10 stroužků česneku, 100 g tvrdého sýra, 1/2 plechovky mléka Tatra, 1 menší vejce
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na kousky, promícháme s olejem a trochou worchestrové omáčky a necháme hodinu uležet. Pak ho na rozpálené pánvi opečeme dozlatova, osolíme, opepříme a promícháme s rozmačkaným česnekem. Cukety oloupeme a nakrájíme na kolečka. Naskládáme je na dno pekáče a osolíme. Na ně navrstvíme opečené maso a pokryjeme ho kolečky rajčat. Posypeme lístky bazalky. Nastrouhaný sýr smícháme s mlékem a vejcem a rozlijeme po povrchu. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut. Podáváme samotné, případně chlebem nebo vařenými brambory.
Další jídla:
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Zapečené brambory se šlehačkou, sýr necháme roztéci.
Cuketa na kari s rýží.
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Italské těstoviny se špenátem důkladně promícháme.
Pečené kuře se zelím a brambory dáme zapéct do křupava.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Řecké brambory
Cuketa zapečená s masem a rajčaty pohladí chuťové pohárky.