Recepty > zeleninové > conchiglie (mušle) s cizrnou
Potřebné suroviny:
500 g těstovin (mušle), 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule nakrájená na tenká kolečka, 2-3 prolisované stroužky česneku, 425 g uvařené cizrny (může být konzervovaná), 75 g nakrájených sušených rajčat, 1 lžička kůry z citrónu, 1 lžička nakrájených chilli papriček, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce oregana, 1 lžíce čerstvé petrželky, sůl, pepř
Postup přípravy:
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a vrátíme do hrnce. Zatímco se vaří těstoviny, opečeme cibuli na oleji za stálého míchání dozlatova. K cibuli přidáme česnek a opékáme je ještě asi minutu, potom přidáme uvařenou cizrnu (pokud je z konzervy, opláchneme ji a necháme okapat), nakrájená sušená rajčata, citrónovou kůru a chilli papričky, zvýšíme teplotu a směs důkladně prohřejeme. Nakonec do ní vmícháme citrónovou šťávu a bylinky. Cizrnovou směs promícháme s těstovinami, osolíme a opepříme podle chuti.
Další jídla:
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Bulgur s kuřecím uzeným masem dochutíme solí a pepřem.
Pohanková polévka se zeleninou zahuštěná jíškou.
Fazolový krém zředíme trochou mléka.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Baskické fazole se sosem.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Zeleninová polévka s nudlemi
Conchiglie (mušle) s cizrnou pohladí chuťové pohárky.