Recepty > ostatní > čokoládový krém z mascarpone
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
500 g mascarpone (2 vaničky), 200 g smetany ke šlehání, 1 zakysaná smetana, 1 zlužovač šlehačky, 120 g krupicového cukru, 2 vanilkové cukry (ne vanilinový), 1 čokoláda na vaření, 2 lžíce šťávy z kompotu dle chuti
Postup přípravy:
Oba cukry smícháme s mascarpone, vyšleháme, přidáme zakysanou smetanu, šťávu a vyšlehanou šlehačku, poté zašleháme rozpuštěnou čokoládu (postupně podle konzistence).
Další recepty:
Zelňačka s klobásou a smetanou, paprikou a brambory.
Vaječná omáčka chutná s pažitkou.
Mascarpone krém dáme chladit do ledničky.
Sušená rajčata jsou po 5-6 hodinách suchá.
Tvarůžkové topinky můžeme slabě opepřit nebo opaprikovat.
Tvarohová pomazánka s mrkví a sklenkou mléka.
Zapečená plněná rajčata podáváme ještě horká.
Pikantní vepřové kotlety podáváme s brambory.
Plněné papriky s rajskou omáčkou zahustíme strouhankou.
Borůvkový krém podáváme jako dezert.
Česneková pomazánka na jednohubky se sýrem a vejcem.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou při pečení průběžně přeléváme výpekem.
Čokoládový dortík s polevou ke kávě pro chvíli odpočinku.
Mrkvový krém
Recept, podle kterého připravíte jídlo čokoládový krém z mascarpone.