Recepty > ostatní > čokoládový krém s oříšky
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
Množství na 2 menší skleničky: 100g loupaných lískových oříšků, 1 Salko, 3,4 lžíce medu, 200g mléčné čokolády, špetka mletého kardamonu.
Postup přípravy:
Lískové oříšky nasucho opražíme na pánvi nebo plechu v troubě a ještě horké rozmixujeme na kaši.
Mléko, med, na malé kouskynalámanou čokoládu a kardamon mícháme ve vodní lázni, až vznikne hladká hmota. Pak přidáme do mixeru k oříškům a promixujeme dohladka. Nandáme do skleniček, ve kterých čokoládový krém s oříšky vydrží až měsíc.
Další recepty:
Vaječná omáčka chutná s pažitkou.
Sušená rajčata jsou po 5-6 hodinách suchá.
Tvarůžkové topinky můžeme slabě opepřit nebo opaprikovat.
Zapečená plněná rajčata podáváme ještě horká.
Pikantní vepřové kotlety podáváme s brambory.
Tvarohová pomazánka s mrkví a sklenkou mléka.
Plněné papriky s rajskou omáčkou zahustíme strouhankou.
Borůvkový krém podáváme jako dezert.
Česneková pomazánka na jednohubky se sýrem a vejcem.
Mascarpone krém dáme chladit do ledničky.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem kterou při pečení průběžně přeléváme výpekem.
Sýrové chlebíčky zdobíme rajčetem a okurkou.
Zelňačka s klobásou a smetanou, paprikou a brambory.
Mrkvový krém
Recept, podle kterého připravíte jídlo čokoládový krém s oříšky.