Recepty > zeleninové > čočkové kroketky
Potřebné suroviny:
4 šálky uvařené čočky, strouhanka podle potřeby, 1/2 lžičky pepře, olej na plech a potření, 1 zakysaná smetana, 2 lžíce strouhané cibule, 1-2 vejce, lžička majoránky, lžíce glutasolu, petrželka, špetka pálivé papriky, 2 lžíce strouhaných okurek
Postup přípravy:
Uvařenou čočku dobře rozetřeme, přidáme 1-2 vejce, lžíci glutasolu, půl lžičky pepře, lžičku majoránky a zahustíme strouhankou na hustší hmotu. Děláme z ní oválné kroketky, které obalujeme ve strouhance a klademe na olejem vymaštěný plech. Potřené olejem pečeme v dobře vyhřáté troubě 20 minut. Každou hotovou kroketku potřeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali sůl, papriku, jemně strouhanou cibuli a nakládané okurky. Podáváme s bramborovou kaší sypanou petrželkou a se salátem z červeného nebo bílého zelí.
Další jídla:
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Fazolový krém zředíme trochou mléka.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Baskické fazole se sosem.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Zeleninová polévka s nudlemi
Čočkové kroketky pohladí chuťové pohárky.