Recepty

Recepty > polévky > čočková polévka z červené čočky s rajčaty

Čočková polévka z červené čočky s rajčaty

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 lžíce kukuřičného oleje, 1 nadrobno nakrájená cibule, 1 prolisovaný stroužek česneku, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, 1/2 lžičky mletého koriandru, 450 g oloupaných rajčat zbavených semen a nakrájených, 3/4 hrnku půlené červené čočky, 1,25 l zeleninového vývaru, sůl, pepř, nadrobno nakrájený čerstvý koriandr na ozdobu

Recept na přípravu:

Ve velkém rendlíku rozehřejeme olej. Přidáme cibulku a za občasného zamíchání ji na mírném ohni opékáme 5 minut doměkka. Vmícháme česnek, kmín, mletý koriandr, rajčata a čočku a za stálého míchání vše opékáme 4 min.. Potom přilijeme zeleninový vývar, polévku přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni 30-40 minut, až čočka změkne. Podle chuti polévku osolíme a opepříme. Odstavíme, polévku necháme mírně vychladnout a rozmixujeme nahladko. Rendlík vypláchneme, polévku do něj vrátíme a opatrně zahřejeme. Hotovou čočkovou polévku rozdělíme do misek, ozdobíme nakrájeným koriandrem a ihned podáváme.

Další recepty:
Tradiční kulajda se žloutky.
Čínská pikantní polévka s paprikou.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Babiččina bramboračka s nakrájenou zelenou petrželí.
Krkonošské kyselo s kváskem a rozkrájené brambory.
Soljanka po gruzínsku s nadrobno posekanou petrželkou.
Houbová kulajda - z rozehřátého másla a mouky připravíme jíšku.
Čočková polévka s rajčaty dochucená česnekem.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Bramboračka s houbami s drceným kmínem.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Koprová polévka s houbami kterou přisolíme a okyselíme octem.
Polévka z červené čočky a rajčat

Recepty
Motto

Čočková polévka z červené čočky s rajčaty přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.