Recepty

Recepty > polévky > čočková polévka se zeleninou a uzeným masem

Čočková polévka se zeleninou a uzeným masem

Suroviny potřebné pro přípravu:

čočka, cibule, mrkev, petržel, celer, slanina, uzené maso, tuk, masový vývar, červené víno, čerstvý tymián, bokový list, ocet, cukr, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Mrkev, petržel a celer očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. V hrnci rozehřejeme tuk, pokrájenou cibuli a slaninu na něm osmahneme. Přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a připravenou zeleninu. Vše lehce opečeme. Do hrnce přidáme bokový list, tymián a podlijeme červeným vínem a vývarem. Přisypeme čočku a vše uvedeme do varu. Pod pokličkou na mírném ohni vaříme asi 45 minut. Pak polévku stáhneme z ohně, osolíme, opepříme, osladíme a podle chuti okyselíme octem. Polévku podáváme teplou zdobenou snítkou čerstvého tymiánu s tmavým pečivem.

Další recepty:
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Fazolová čorba se snítkou kopru.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Čínská slepičí polévka do které přidáme feferonku.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Čínská pikantní polévka

Recepty
Motto

Čočková polévka se zeleninou a uzeným masem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.