Recepty > polévky > čočková polévka s uzeným masem
Suroviny potřebné pro přípravu:
čočka, uzené maso, česnek, vejce, cibule, mladá kapusta, olej, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Maso vložíme do hrnce se studenou vodou a necháme přejít varem. První vodu potom důkladně slijeme, uzené maso znovu zalijeme čerstvou vodou a maso v ní uvaříme doměkka. Čočku opláchneme a necháme ji okapat. Uvařené maso vyjmeme, do vývaru nasypeme připravenou čočku a uvaříme ji doměkka. Kapustu očistíme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky a přidáme k měkké čočce. Všechno společně krátce povaříme. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a česnek prolisujeme. Uvařené uzené maso pokrájíme na menší kostičky. Na pánvi s rozpáleným olejem osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené maso a společně krátce orestujeme. Směs přidáme do čočkové polévky, osolíme, opeříme a dochutíme prolisovaným česnekem. Hotovou čočkovou polévku ještě na talířích obohatíme o vajíčka. Natvrdo uvařená vejce nakrájíme na osminky a přidáme do talířů.
Další recepty:
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Fazolová čorba se snítkou kopru.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Čínská slepičí polévka do které přidáme feferonku.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Cuketová omáčka posypaná parmezánem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Čínská pikantní polévka
Čočková polévka s uzeným masem má své chuťové kouzlo.