Recepty > polévky > čočková polévka s kari kořením
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g červené čočky, 1 lžíce ostré kari pasty, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 4 cm čerstvého zázvoru, 2 lžičky římského kmínu, 1,5 litr zeleninového vývaru, 50 g rozinek, šťáva a nastrouhaná kůra z 1 limetky, 150 g bílého jogurtu, 2 lžíce sekané čerstvé máty, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Kari pastu, jemně pokrájenou cibuli, jemně nasekaný zázvor a kmín dáme do velkého hrnce a zlehka prohříváme asi 3 minuty. Přidáme čočku a vývar, uvedeme do varu a zlehka vaříme 20 minut. Ochutíme limetkovou šťávou, kůrou, solí a pepřem. Rozdělíme do misek a na každou porci dáme lžíci jogurtu a posypeme mátou. Podáváme s rozpečenými chlebovými plackami.
Další recepty:
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Pikantní zelňačka a brambory.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Česnečka recept na vaření.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Špenátová polévka se smetanou která ji dozdobí.
Čočková polévka s kari
Čočková polévka s kari kořením má své chuťové kouzlo.