Recepty

Recepty > polévky > čočková bramboračka s římským kmínem

Čočková bramboračka s římským kmínem

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g čočky velkozrnné, 2 litry vody, 6 větších brambor, hrst sušených hub, 1 lžička drceného římského kmínu, 2 lžíce sádla, 1 větší cibule, 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, kostka hovězího bujónu, 4 stroužky česneku, majoránka, 150 g salámu, sekaná zelená petrželka

Recept na přípravu:

Čočku namočíme přes noc do studené vody a druhý den ji vaříme do poloměkka. Přidáme na kostky nakrájené oloupané brambory, hrst předem namočených sušených hub, drcený římský kmín a vaříme doměkka. Mezitím si připravíme na sádle cibulovou jíšku a polévku zahustíme. Za stálého míchání vložíme kostku masového bujónu, okořeníme rozetřeným česnekem a rozemnutou majoránkou. Na závěr přidáme na kostičky nakrájený salám a sekanou zelenou petrželku.

Další recepty:
Česnečka recept na vaření.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Boršč z červené řepy dochutíme kořením a česnekem.
Kuřecí maso na kari s rýžovými nudlemi.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Polévka z červené čočky

Recepty
Motto

Čočková bramboračka s římským kmínem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.